Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


Petter Andre Johnsen og Thomas Høgseth Pedersen

Petter og Thomas måtte til Istanbul og USA for å sikre seg en av bransjens mest ettertraktede sertifiseringer

5. April 2018

En CCIE-sertifisering er den mest etterspurte og ettertraktede nettverkssertifiseringen i Cisco-bransjen. Ved iTets avdeling i Mo i Rana, sitter det ikke mindre enn to ansatte med denne.

CCIE står for Cisco Certified Internetworking Expert, og det å bli sertifisert er på ingen måte gjort i en håndvending. For Petter Andre Johnsen og Thomas Høgseth Pedersen var dette en prosess over flere år. Etter først å ha tatt flere andre sertifiseringer, bestemte de seg for å gå for CCIE sammen.

– Det var i 2010, og etter to tøffe år med selvstudier og kursing besto vi den første delen av sertifiseringen, og var klare for å forsøke oss på del to, sier de.

Istanbul og USA

Den avsluttende delen av CCIE-sertifiseringen består av en labeksamen. Denne avholdes kun en håndfull steder i verden, og kun et fåtall består på første forsøk.

– Etter en vinter og vår med labbing og selvstudier, reiste vi til Ciscos eksamenssenter i Istanbul for å ta eksamen. Det endte med at vi vi begge akkurat ikke besto. Men vi reiste hjem med nyttige erfaringer på hvordan vi best mulig skulle forberede oss til et nytt forsøk. Noen måneder senere reiste vi til USA hvor begge besto eksamen med klar margin, og dermed kunne vi endelig titulere oss som CCIE, sier de.

Sjelden kompetanse

Med CCIE-sertifisering i routing & switching, sitter Petter og Thomas på en kompetanse ikke mange andre har i Norge.

– Vi har dyptgående kjennskap på det fagfeltet vi har spesialisert oss i. Det gjør at vi raskt gjenkjenner en utfordring, og kan komme opp med et forslag som passer den aktuelle sluttkunden best. Det være seg feilretting, implementasjon eller løsningsdesign, sier de.

Mange utviklingsmuligheter

CCIE-sertifiseringen gjør dem svært ettertraktet i bransjen, men ingen av dem har planer om å jobbe noe annet sted. Begge har lang fartstid i selskapet, og utviklet seg mye i løpet av disse årene. Petter hadde sågar lærlingetiden sin i iTet, og begge peker på atmosfære og gode utviklingsmuligheter som viktige faktorer.

– iTet er først og fremst en flott arbeidsplass på grunn av de ansatte som skaper en hyggelig atmosfære og et inkluderende arbeidsmiljø. Vi har også veldig mye frihet under ansvar, og mulighet til å styre vår egen arbeidsdag. iTet tilbyr også gode muligheter for personlig og faglig utvikling. Det være seg gjennom selvstudier, kurs eller praktisk arbeid. Hver kunde gir nye utfordringer, og ingen dager er like, sier Petter og Thomas.

 

 

Få en gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000400 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold