Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


Stian Sørensen ( t.h.) er HR – og kvalitetsleder hos iTet. Han er alltid på utkikk etter dyktige folk, og Pål Sletsjøe var en av dem som dukket opp med cv’en sin og fikk jobb på strak arm.

Mye mer enn Microsoft

5. December 2016

Noen omveier er lengre enn andre. For Pål gikk veien fra Oslo til Bodø og iTet via Hellas.

IT . Oslo. Storbypuls. Singel mann. Skal vi stole på tv-serier og trendmagasiner, skulle alt ha ligget til rette for det perfekte liv. Alle mulighetene. Alle caffe latte’ne. Damene. Utestedene. Drømmejobb hadde han også, sånn egentlig. I et par år var han innleid konsulent med politiet.no etter alfakrøllen i epost-adressen sin. Mange ville ofret noen it-sertifiseringer for den utfordringen.

Ferieflørt
Hva som gikk gjennom hodet til Pål Sletsjøe (36) den dagen han tastet Carpe Diem på pc’en sin, er ikke godt å si. Det som derimot kan sies med stor sikkerhet, er at det ikke var iTet han hadde i tankene. Ikke Bodø heller. Selskapet arrangerer reiser for single voksne som ikke har lyst til å reise på ferie alene, og Pål ville til Hellas, sammen med 30 andre som også søkte reisefølge – og kanskje til og med en ferieflørt.

Bodø Panorama I dag har Pål kjøpt leilighet i Bodø Panorama sammen med ferieflørten sin, Jannicke. For sånn skulle det nemlig gå. Det tok ikke mange ukene etter ferieslutt før Pål var blitt ukependler med Bodø som bosted og Oslo som arbeidssted. Det tok heller ikke mange månedene før to leiligheter var solgt, og en ny kjøpt. Og det tok veldig kort tid før Pål fant ut at stort sett det eneste han hadde hørt om Bodø på forhånd, stemte: Vi har vind. Til tider mye vind.

 

Pål Sletsjøe, Foto: Inger E. Eftevand Orvin

 

Varierte oppgaver
Snart var Pål på utkikk etter jobb i Bodø, og etter å ha hørt seg litt rundt, stod iTet høyt oppe på ønskelista. Lokalene var nye og moderne, og bedriften virket opptatt av faglig utvikling. – Det var ingen ledige stillinger, men jeg tok kontakt, presenterte meg og mine sertifiseringer, og fikk jobb, forteller Pål. Han stortrives i bedriften. Og som han uttrykker det: «Hvis alt funker, er jeg fri for jobb». Brannslokking og vedlikehold er arbeidsoppgavene, alt innenfor de programvarer som produseres av Microsoft og VMware. – Utviklingen er ekstrem, det skjer alltid noe nytt. iTet backer meg opp hvis det er kurs eller sertifiseringer jeg ønsker, og legger til rette for at jeg kan lese meg opp på nyvinninger, sier Pål.

Lavere tempo
Selv om bedriften er langt framme når det gjelder teknisk utvikling, mener Pål at tempoet i en mindre by ikke kan sammenlignes med det han kom fra. Både fordi Oslo er større, det er mer trafikk og større enheter som skal betjenes, men også fordi folk er mer tålmodige. Ja, vi hørte rett. Mer tålmodige. – Jeg har rett og slett fått en enklere hverdag, sier Pål. – Kan det ikke bli litt kjedelig, når oppgavene er litt begrenset i forhold til kompleksitet? Pål mener han tar det igjen på varierte oppgaver. – Her har jeg et større spekter av oppgaver. Det gir en mer vekslende hverdag der det er opp til hver enkelt å finne gode løsninger.

Terrengsykling og dykking
Også på fritiden har han blitt en ihuga bruker av de mulighetene naturen rundt Bodø gir. Som aktiv terrengsyklist opplever han marka rundt byen som helt fantastisk. Aktive klubber gjorde det lett å komme inn i miljø for dykking og terrengsykling. Og for en fritidsdykker kan en knapt ønske seg mer spennende muligheter enn å ha Saltstraumen en kort kjøretur hjemmefra. – På toppen av alt bor jeg i gangavstand til flyplassen, og kan sykle på jobb, sier Pål. Akkurat det med flyplassen passer det reiseglade paret perfekt. Og vinden? Joda, Pål har lært seg å leve med den. – Heftig vær er artig det, sier den nybakte – vi må vel kunne si nordlenningen.

— Har dere bruk for meg?
Det spørsmålet får gjerne HR – og kvalitetsleder Stian Sørensen når dyktige datafolk stikker innom iTet på jakt etter jobb. — Det er gjerne slik det foregår, forteller Stian. Stillingene hos oss fylles fortløpende. Vi opplever at vi er en attraktiv arbeidsplass.

iTet satser på fremtidsrettet teknologi. — Våre operatører sier at det tilkommer ny funksjonalitet til deres arbeidshverdag ukentlig, sier Stian. Nettopp for å imøtekomme det store behovet for oppdatert kunnskap, er iTet alltid åpen for ny kompetanse. — Kommer det noen innom her som kan vise til sertifiseringer som er attraktive for oss, ser vi alltid etter en mulighet for å tilby ansettelser, sier Stian Sørensen.

Denne saken ble først publisert på Bodo.no.

Få en gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000400 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold