Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


“Vi ønsker å være et moderne kontor”

3. April 2019

For GNIST Arkitekter er det viktig at løsningene fungerer som det skal, slik at de ansatte kan konsentrere seg om arbeidet sitt.

 

GNIST Arkitekter AS er et arkitektkontor lokalisert i Bodø. Firmaet har eksistert siden mars 2014 og består av 8 ansatte. GNIST Arkitekter er innovative og finner nyskapende løsninger for sine kunder. De legger stor vekt på å være faglig dyktige i alle ledd, og den kunnskapen de ikke innehar henter de fra andre. Med det som bakgrunn er de opptatt av å ha et moderne kontor med IT-løsninger som fungerer. En skyløsning, som Office 365, gir de verktøyene de trenger for å kunne samarbeide fra hvor som helst, med hvem som helst.

«Når vi startet i det små hadde vi enkle løsninger, levert fra flere leverandører. Etter hvert som vi ekspanderte så vi at vi hadde behov for et bedre system og noen som fulgte systemet mer opp for oss. Vi kontaktet iTet og fikk et godt tilbud om å gå over til Office 365. Vi valgte også å flytte over servere og sette opp ekstra sikkerhet gjennom dem.» Forteller senior sivilarkitekt og daglig leder, Lorents Urgård.

 

Har alt de trenger i Office 365

De appene arkitektkontoret benytter mest er Word, Excel, PowerPoint og Outlook. Excel bruker de i dag både til å regne tilbud og følge opp budsjetter for de ansatte, og PowerPoint for å kunne presentere prosjekter til kunder.

«Det finnes sikkert programmer for det meste, men vi benytter i hovedsak Office 365 sine produkter og det er tilstrekkelig for oss.»

Løsningen fungerer utmerket for arkitektene. Som de sier selv handler det om hvilken dokumenter de setter inn i løsningen for at arbeidshverdagen deres skal bli enklest mulig.

«For oss er det viktig at det bare fungerer! Vi vil ikke bruke tid på at systemer ikke fungerer. Om servere går full eller det må gjøres en oppdatering – det iTet hjelper oss med. Så kan vi bare lage de dokumentene vi skal uten å måtte tenke på systemene våre.»

GNIST Arkitekter har en server stående på kontoret og en skyløsning som hele tiden tar backup av serveren, gjennom iTet. De har også fått satt opp et bookingsystem gjennom Office 365, som de bruker for å booke møterom på kontoret.

«Tidligere hadde vi ikke en slik løsning, så plutselig hadde vi dobbelbooket. Nå kan vi gå inn i Outlook og se møterommene, er de booket og av hvem. Det gir et mye bedre system.» Smiler Urgård.

 

Kan jobbe fra hvor som helst

Med Office 365 kan de holde møter over Skype. Skype gir dem mulighet til å dele dokumenter og presentasjoner direkte i møtet.

«I vår bransje har vi litt forskjellig kompetanse ute hos ulike folk. Så vi er nødt til å ta med oss kompetanse fra ulike kontorer og se hva vi trenger av kompetanse for å bli mest mulig rusta til akkurat det prosjektet. Så for oss er det viktig med samhandling.» 

GNIST Arkitekter har fått satt opp Office 365 på flere enheter, slik at de alltid har tilgang til filer og dokumentasjon når de trenger det. All data er beskyttet i skyen, er lett tilgjengelig og kan enkelt deles.

«Vi ønsker å være et moderne kontor slik at vi kan jobbe fra hvor som helst. Trenger de ansatte å sitte hjemme en dag kan de det uten noe problem.»

Selv med prosjekter utenfor kontoret vil arkitektene alltid kunne ha tilgang til prosjektdokumenter.

 

«Vi har gode relasjoner til iTet, så er det noe så bare ringer vi og gir beskjed. Da kommer de enten ned eller så fikser de det over fjern Access. Jeg synes det har gått veldig fint! Vi er veldig fornøyde med iTet og de tjenestene de leverer. Det er ikke noe negativt å si per nå.» Avslutter Urgård.

 

 

Ser bedriften din etter en løsning som gjør samhandling enklere, gir deg verktøy som effektiviserer arbeidshverdagen og som bare fungerer?

Ta samhandling til et nytt nivå med Teams. Applikasjonen hvor du kan holde videomøter, dele dokumenter, opprette kanaler for kunnskapdeling og redigere på dokumenter sammen. Ta kontakt med iTet for et tilbud på Office 365!

 

Få en gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000400 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold