Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


Norinnova fikk en bedre arbeidshverdag med iTet på laget.

Norinnova ønsket seg en bedre IT-hverdag. Løsningen kom fra iTet

15. januar 2018

Et ustabilt nettverk og et ønske om å jobbe smartere, var utgangspunktet for at Norinnova tok kontakt med iTet. Resultatet har blitt en bedre arbeidshverdag.

Norinnovas kjernevirksomhet er å bringe teknologibaserte ideer ut i markedet. Tromsøbedriftens mål er å styrke regionens næringsliv og bidra til nyetableringer. Siden 1993 har Norinnova vært delaktig i å etablere mer enn 80 bedrifter, noe som har skapt i overkant av 550 høyteknologiske arbeidsplasser i landsdelen.

Stadige utfordringer med det trådløse nettverket, gjorde at iTet kom på banen.

– Vi hadde et kablet og et trådløst nett, men dette var veldig ustabilt. Vi brukte mye tid på feilsøking, og var i grunnen nødt til å oppgradere nettet vårt. Dermed satte vi oss ned sammen med iTet, og planla et helt nytt og moderne trådløst nettverk hvor alle ansatte kunne forflytte seg rundt om i lokalet, uten at de mistet nettilgangen, sier forretningsutvikler i Norinnova, Mats Trones.

Jobbe smartere

iTet startet med å bygge en solid infrastruktur med et velfungerende trådløst nett. I løsningen lå også en overgang til en moderne Skype-løsning. Da det nye nettverket var på plass, begynte jobben med å se på mulighetene som lå i skyen.

– Vi ville jobbe smartere, og var jo klar over at det fantes flere tilgjengelige skyløsninger. Derfor ønsket vi å snakke med flere aktører for å finne ut av hva som passet best for oss. iTet gjorde en god jobb her. De nøstet opp i det gamle, og kartla alt vi trengte av behov. De hadde ikke den billigste løsningen av de vi snakket med, men hadde den mest komplette og mest optimale løsningen for oss. Dermed ble vi enige om at iTet skulle være vår nye IT-leverandør, sier Trones.

Rydder datarom

Norinnova inngikk en månedlig drifts- og supportavtale med iTet. Ved utstrakt supportbehov kjører de ekstra opplæring for å minimalisere behovet for support på de brukerne som trenger dette. Avtalen er også utvidet til å omfatte rydding og avvikling av datarom.

– Vi hadde mye trøbbel med kjølesystemet i det gamle serverrommet. Dette streiket flere ganger på kort tid, og kostet oss masse penger. iTet har hjulpet oss med å ta ned alt av utstyr vi ikke har bruk for, slik at vi ikke lenger trenger et kjøleanlegg. Det sparer oss for en masse penger og drift, sier Trones.

Kopierte struktur

Norinnova har gått fra å jobbe lokalt på egen server, til i dag å jobbe i en Office 365 / MS SharePoint skyløsning. En stor overgang, men en overgang til det bedre.

– Den nye skyløsningen kom med en masse applikasjoner, og vi ønsket derfor å gjøre overgangen så enkel som mulig. Våre ansatte var vant til å jobbe i en tradisjonell Windows filstruktur med mappe på mappe. Vi ble enige med iTet om å nærmest kopiere den strukturen vi hadde fra før, slik at de ansatte kjente seg igjen, sier Trones som ser store fordeler i det å jobbe i skyen.

– Tidligere opplevde vi at mange lagret arbeidet sitt lokalt, og ikke på serveren. I dag jobber vi i OneDrive, noe som eliminerer dette problemet. Allerede uka etter at vi startet å jobbe i OneDrive, røk harddisken til en av våre ansatte. Da kunne hun umiddelbart logge seg på en annen maskin og få tilgang til filene sine. Hadde dette skjedd uka før, ville hun mistet masse arbeid. En overgang opp i skyen tar tid og krever en del opplæring, men vi ser en stor gevinst i dag, sier Trones.

Kan ta løsningen med seg

Før iTet kom på banen, hadde Norinnova en fysisk server med backup et annet sted. Her hadde alle ansatte tilgang til alt. Slik fungerer det ikke i dag.

– I dag har alle tilgang til ikke-sensitiv informasjon, men det er ikke slik at alle har tilgang til alt lenger. Det er ikke slik at alle ansatte trenger full tilgang, og med den nye løsningen er det enkelt å holde oversikt over dette. Sikkerheten er mye bedre, og dedikerte nett gir oss bedre kapasitetsfordeling. I tillegg har iTet satt opp utstyret på en måte som gjør at vi enkelt kan ta det med oss dersom vi en dag skulle flytte på oss. Ting fungerer veldig bra, og vi er glade for at vi valgte å gjøre det på denne måten, sier Trones.

Få en gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000400 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold