Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


Thor Karstensen Nordic Last og buss

Nordic gikk fra 13 forskjellige servere til en helt ny arbeidshverdag

30. oktober 2017

For fire år siden fikk Nordic Last og Buss nok av et IT-system som ikke var rustet for en moderne arbeidshverdag.

Løsningen kom fra iTet som etablerte en driftsløsning som gjorde fagapplikasjoner, kontorstøtte og dokumenter tilgjengelige fra deres datasenter.

– Vi hadde foreldede plattformer med servere rundt om på de forskjellige anleggene. Dette var veldig tungdrevet, og vi hadde ikke god nok intern kompetanse på den type drift heller. Løsningen med å legge applikasjoner og lagringssystemer hos iTet, fungerte veldig bra for oss, sier controller Thor Karstensen.

Kun ett kontaktpunkt

I den første fasen hadde Nordic fremdeles en del av infrastrukturen hos seg, håndterte brukerkataloger og hadde brukerstøtte på fagapplikasjonene.

– Vi hadde blant annet et eget nettverk, men i 2016 overtok iTet dette. Samtidig overtok de også all support inn mot leverandørene våre. I dag har vi derfor kun iTet å forholde oss til når det gjelder IT-spørsmål. På denne måten har de lært oss godt å kjenne, noe som igjen gjør det enklere for dem å levere den supporten vi trenger, sier Karstensen.

Enklere hverdag

Med de nye løsningene på plass, er arbeidshverdagen betydelig lettere.

– Samkjøringen mellom verkstedene går av seg selv, og når systemene skal oppdateres, skjer dette uten at vi trenger å gjøre noe selv. Vi slipper den voldsomme klientadministrasjonen vi slet med tidligere, og arbeidshverdagen vår har blitt utrolig mye enklere, sier Karsensen.

Neste fase vil være å digitalisere og forbedre interne verktøy, med fokus på å bruke verktøyene og tjenestene i Office 365.

– Vi er ikke helt ferdige ennå. Reisen fortsetter sammen med iTet som har vært en god samarbeidspartner gjennom hele denne prosessen, sier Karstensen.

Fakta Nordic last og buss AS

• En av Norges ledende forhandlere av Volvo lastebiler og busser
• Disponerer en rekke anlegg i Nordland, Troms og Finnmark.
• Skal tilby buss – og lastebileiere i Nord-Norge et problemfritt bilhold, gjennom den beste geografiske dekningen og den høyeste kvaliteten på tjenestene
• Har vært Volvos representant i Nord-Norge siden 1984.
• Selskapet startet med forhandleransvaret i Lofoten og Vesterålen og har gradvis vokst til nå 130 ansatte fordelt på 9 avdelinger i våre tre nordligste fylker.

Få en GRATIS gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000500 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold