Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


Arbeidsplass

Da kommunens backup-system måtte fornyes, flyttet de den opp i skyen

13. February 2017

I 2016 flyttet Hamarøy kommune hele mail-løsningen opp i skyen. Nå er også hele backup-systemet online, og ute av kommunehuset for godt.

Sverre Tor Olsen, Hamarøy Kommune

– Backup-systemet vårt var i ferd med å bli gammelt, og taperoboten hadde begynt å slite litt. Vi var nødt til å gjøre noe, og da kunne vi enten investere masse penger i nytt utstyr som vi administrerte selv, eller gå for en løsning hvor all backup ligger i skyen, og samtidig slippe jobben med å administrere dette selv. Vi gikk for det siste, sier IT-ansvarlig i Hamarøy kommune, Sverre Tor Olsen.

Store fordeler

– Det å ha all backup fysisk ute av eget hus, er en stor fordel for kunden. Denne løsningen har heller ingen inngangsbillett, og kunden betaler kun for mengden av data de skal ha backup av. Løsningen er kryptert, og for å ivareta datasikkerheten har kunden en nøkkel som låser data og gjør disse uleselige idet de legges hos oss, sier prosjektleder i iTet, Merete Johansen.

Sikker backup av data er av uvurderlig betydning for bedrifter. Det er også muligheten for en rask gjenoppretting av data dersom uhellet skulle være ute.

– Den viktigste vurderingen en kunde må gjøre med tanke på backup-tjenester, er hvor lenge har de råd til å være nede dersom uhellet skal være ute. For eksempel vil lang nedetid kunne være en katastrofe for en produksjonsbedrift, sier Johansen.

Et naturlig valg

I stedet for å sitte med det administrative ansvaret for å drifte sin egen backup-tjeneste, overlater Hamarøy kommune nå alt dette til iTet.

– Tjenesten er bygget opp med tanke på å frigjøre kunden fra arbeidet og oppfølgingen med backup av kritiske data. Vårt NOC senter gjør all oppfølging og vil kontakte kunden dersom noe skulle feile. For oss har dette vært avgjørende, da det er på dette området man gjerne får utfordringer ved feil, ferieavvikling eller annet fravær på kundens personell. Vår tjeneste gir da en 100% trygghet for at backup fungerer gjennom den oppfølgingen vi gjør. Rent teknisk fungerer løsningen ved at vi erstatter kundens backupløsning med vår tjeneste, der vi fra vårt sentrale operasjonssenter besørger backup av kundens data. Dette legges som en kopi hos kunden for muligheter for rask gjenoppretting, og med videre kryptert overføring til vårt datasenter for sikring «utenfor huset», samt historisk oppbevaring av data i henhold til kundens krav og/eller lovgivning, sier løsningsarkitekt hos iTet, Einar Sivertsen.

En løsning Hamarøy kommune følte var den rette for dem.

– Sikkerheten er veldig viktig for oss. Vi hadde dobbel backup av det gamle systemet også, men den fungerte slik at vi fysisk måtte dra til en bankboks i banken for å bytte tape. Nå er til og med banken borte, så det var på høy tid å tenke nytt. Vi har hatt et veldig godt forhold til iTet i mange år, og vet at de sitter på gode løsninger. Derfor valgte vi også å gå for deres backup-løsning. I 2016 flyttet vi hele mail-systemet vårt opp i skyen, og da føltes det naturlig å gjøre det samme med backup-systemet, sier Olsen.

100% ansvar

iTet er ikke alene i markedet om slike tjenester, men for å skille seg litt fra de andre, opererer de med en 100% garanti.

– Vi har sagt at vi tar 100 prosent ansvar. Det betyr at vi hver dag sjekker at backupjobbene går som de skal, og sjekker at det lar seg gjøre å gjenskape data. Vi tar 100 prosent ansvar for at det gjøres backup. Det trenger ikke kundene en gang tenke på. Det sendes rapporter til kundene, slik at de også kan følge med, men det er vårt ansvar å gjøre tiltak dersom vi oppdager avvik, eller om backupen ikke går som den skal, sier Johansen.

Få en gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000400 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.
Leveranse: iTet Backup

  • Erstatter kundens backupløsning med en løsning hvor iTet, fra sitt sentrale operasjonssenter besørger backup av kundens data.
  • Frigjør kunden fra arbeidet med og oppfølgingen av backup og gjenoppretting av kritiske data.
  • Kunden betaler for den datamengden de trenger backup av.
  • Kryptert løsning hvor kunden har en nøkkel som låser data, og gjør disse uleselige idet de legges hos iTet. 

Les om iTet Smart Backup

Hamarøy kommune:

Ligger i Nord-Salten, og grenser mot Tysfjord, Sørfold, Steigen og Jokkmokk. Hamarøy har et areal på 1.031 kvadratkilometer, og et folketall på litt over 1.700 innbyggere. Hamarøy er kjent som forfatteren Knut Hamsuns hjemsted.

Få en gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000400 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold