Jekta storsenter

Jekta storsenter trengte å bli smartere

28. november 2016

Med et nytt trådløst nettverk, og muligheten til å få innsikt i bevegelsesmønsteret til kunden sine, har Jekta Storsenter tatt steget inn i framtiden.

I en tid hvor folk forventer et gratis trådløsnett å koble seg på, også når de er ute og handler, innså Jekta Storsenter at nettverket deres fra 2012 ikke var i nærheten av å tilfredsstille dette.

– Vi hadde hatt det samme nettverket siden åpningen, og det trådløse nettverket fantes i tillegg bare i tilknytning til én del av senteret. Kunden måtte også gjennom en hel prosess bare for å få tilgang. Dette, kombinert med at kapasiteten og hastigheten ikke var i nærheten av bra nok, gjorde at vi kontaktet iTet for å få på plass noe bedre, sier driftssjef ved Jekta Storsenter, André Hellevik.

Spennende muligheter

iTet leverte så en løsning som nå gir kundene enkel tilgang til trådløst nettverk i hele senteret. I tillegg ble det valgt en løsning som gir Jekta Storsenter en mengde spennende muligheter.

Ved hjelp av Ciscos Connected Mobile Experience (CMX), får Jekta Storsenter god innsikt i bevegelsesmønsteret til kundene sine. CMX kan avdekke hvor kundene oftest oppholder seg, og hvor lenge de oppholder seg i de forskjellige områdene av kjøpesentrene. I tillegg gir det trådløse nettet statistikk på hvor mange trådløse enheter som har vært inne på senteret, selv uten at disse har vært koblet til det trådløse nettet. Stikkprøver viser at dette tallet stemmer veldig bra overens med tellesystemet som er montert ved hver av inngangene til senteret. For å støtte framtidige tjenester som måtte dukke opp på Internett er også nettet på Jekta storsenter aktivert med IPv6.

Smart og effektivt

– Trådløsnettet vårt fungerer veldig bra, og vi er svært godt fornøyd med jobben som er gjort. Et kjøpesenter er nødt til å ha et velfungerende trådløst nettverk, og denne løsningen gir oss i tillegg en masse muligheter vi ikke hadde tidligere, og som vi ennå er i oppstartsfasen med å lære oss å bruke på en smart og effektiv måte, sier Hellevik.

iTets leveranse til Jekta Storsenter er et smart, framtidsrettet og robust trådløst nett med stor kapasitet og høy ytelse, basert på produkter fra Cisco. Nettet består av en 5508 trådløs kontroller, 2702i aksesspunkt som har støtte for 11ac, og management via Cisco Prime Infrastructure.

Jakta Storsenter

Jekta Storsenter i Tromsø ble åpnet i 2012, og har mer enn 130 butikker og 65.000 kvadratmeter med shopping. Senteret inneholder blant annet legesenter, hudlegesenter og kiropraktorklinikk. I 2015 hadde senteret 3,7 millioner kundebesøk, og omsatte for 1,8 milliarder kroner.


Relatert innhold