Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


Iris Salten IKS tar sikkerhet på alvor

8. February 2019

Når Iris Salten IKS skulle oppgradere sikkerheten valgte de iTet sin løsning iSikkerhet. Iris Salten har et økt fokus på digitalisering og har et tett samarbeid med iTet for å finne løsninger som passer selskapet og de ansatte.

 

Iris Salten IKS er et interkommunalt renovasjonsselskap som betjener alle de ni kommunene i Salten. Selskapet har siden 2001 hatt som formål å arbeide for flere forpliktende samarbeid i Salten, så de kan levere bedre tjenester til sine innbyggere. De henter og behandler både husholdning- og bedriftsavfall.

 

Iris Salten sin nye IT-sjef, Marcus Samuelsen, har bakgrunn fra Cyberforsvaret og har bred kompetanse innen sikkerhet og forståelse for viktigheten av informasjonssikkerhet.

«Vi har i vår virksomhet fokus på å ytterligere øke vår informasjonssikkerhet, vi skal være oppdatert, moderne og proaktiv! Informasjonssikkerhet har lenge vært knyttet en betydelig investering i både kompetanse, personell og materiell. Store deler av dette ivaretas nå gjennom den tjenesten fra iTet.»

 

Renovasjonsselskapet har installert løsningen iSikkerhet PRO, som anses som neste generasjons brannvegg med en sky-basert profil de kan logge seg inn på, for å hele tiden følge med på eventuelle dataangrep. iSikkerhet oppdaterer utviklingen av skadevare og virusangrep automatisk. Løsningen gjør at Iris Salten alltid er oppdatert.

«Løsningen ble installert en onsdag og allerede søndagen etter ble det identifisert tilfeller hvor noen prøvde å utnytte en sårbarhet i nettverket vårt. Utvikling og trusselbildet endres kontinuerlig, det er derfor en nøkkelfaktor for suksess at iSikkerhet PRO sine databaser oppdateres fortløpende.»

Tradisjonelt sett ville angrep blitt stoppet av brannmurene deres, men med iSikkerhet har de et godt grensesnitt som også vil gi dem live oppdatering på hva som skjer med dataene deres. Dermed får de en veldig god tilstandsrapport på informasjonssikkerheten.

 

Samuelsen sier at løsningen har gitt bedriften en bedre oversikt, så de enkelt kan sette opp tiltak på de angrepene som eventuelt oppstår.

«iSikkerhet PRO har til nå vært et meget bra og solid produkt! Vi har hatt en god dialog med iTet sine sikkerhetseksperter, og de har kunnet hjelpe oss å finne tiltak på de hendelsene som har vært. Tjenesten fra iTet har gitt oss et løft og bidratt til å øke vår informasjonssikkerhet.»

 

Med en iSikkerhet løsning fra iTet, er din bedrift ekstra godt beskyttet mot angrep og skadevare. Ta kontakt for å komme iSikkerhet!

Få en gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000400 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold