Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


Flyfoto Hamnvik

De valgte iTet da hele kommunen skulle ut av serverrommet

8. november 2017

Nå kan Ibestad kommune bruke alle ressursene sine på å drive kommune.

I 2011 bestemte Ibestad kommune seg for å ta steget opp i skyen. De gamle IT-systemene var overmodne for noe nytt.

— Vi hadde mange gamle servere stående nede i en kjeller. Et slikt system krever IT-ressurser, og vi bestemte oss for at det ikke var IT vi ønsket å bruke ressursene våre på. Vi ville drive med det vi kan, nemlig å drive en kommune. Så fikk heller andre drive med det de kan best. Og slik kom iTet på banen, sier Pedersen.

Ut av samarbeid

Ibestad gikk ut av K4-samarbeidet med tre nabokommuner, og inn i iTets sky. iTet har løftet kommunen på saksbehandlingssystem (over til papirløst), legesystem, økonomisystem (skybasert) og sykefraværsoppfølging. Rådhuset fikk et moderne trådløst nettverk, og mailtjenesten er flyttet fra Exchange til Office 365 for hele kommunen.

Stor gevinst

Pedersen er glad kommunen valgte å ta steget.

— Vi er veldig godt fornøyd med hvordan det har gått. Det at vi slipper å bruke ressurser på IT, er en stor gevinst for en liten kommune som vår. I dag har vi ett kontaktpunkt å forholde oss til, og det fungerer veldig bra, sier han.

Samarbeidet med iTet fortsatte da kommunen skulle bygge et splitter nytt skolebygg. Nok en gang var det iTet som vant anbudet, og leverte framtidens IT-løsninger til skolen som åpnet på nyåret 2017.

Ibestad skole

— Alle de svarte tavlene er borte, og erstattet med interaktive tavler. Elevene er utstyrt med nettbrett, og lærerne kurses jevnlig av iTet. Det har blitt veldig bra, og elevene er storfornøyde, sier assisterende rådmann og personalsjef i Ibestad kommune, Roald Pedersen.

Fakta Ibestad kommune

  • Ligger i Troms fylke, og består av øyene Rolla og Andørja
  • 1.403 innbyggere (2016)
  • Kommunesenter er Hamnvik
  • 241 kvadratkilometer i størrelse
  • Kommunen sysselsetter rundt 220 ansatte, fordelt på rundt 150 årsverk

 

Få en GRATIS gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000500 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold