Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


Mo Industripark

Gikk fra å være sårbare til 100% trygge

21. July 2016

Mo Industripark opplevde at de var svært sårbare ved uforutsette hendelser som for eksempel en strømstans. I dag trenger de ikke lenger bekymre seg.

Mo Industripark er ansvarlig for å forvalte, utvikle og drifte Industriparken i Mo i Rana. Blant annet leverer MIP et fibernettverk der alle aktørene i Industriparken kan koble seg opp. Dette blir levert som en tjeneste fra MIP på lik linje som annen infrastruktur i Industriparken.

Uforutsette hendelser
— Vi hadde et system som ikke fungerte ved uforutsette hendelser. Da vi opplevde strømstans, gikk alt i svart med én gang. Vi så at vi trengte et system som ville gi oss muligheten til en kontrollert stans dersom uhellet var ute, og kontaktet iTet, sier avdelingsleder Service og IT ved Mo Industripark, Jan-Vidar Grønnesby.

Etter en gjennomgang sammen med IT-avdelingen til MIP ble det avdekket at noen av lokasjonene hadde eldre UPSer uten mulighet for kommunikasjon og overvåkning. UPS er en forkortelse for Uninterruptible Power Supply, eller «avbruddsfri strømforsyning». iTet fornyet disse med like UPSer som kan levere strøm i inntil to timer på alt av nettverksutstyr i fiberringen, på det interne nettet, og på serverrom.

Betryggende
Det var et krav at alle UPS-ene skulle overvåkes, slik at status kunne innhentes når som helst. Ved hendelser skulle det også sendes epost til driftsavdelingen. MIP har i dag en smart og effektiv løsning hvor det ved avvik på UPS-ene, sendes ut meldinger til de ansvarlige, slik at tiltak kan iverksettes raskt.
— Mo Industripark har en krisestab som har mye å gjøre dersom noe uforutsett skulle skje. Da er det veldig viktig at de har tilgang til systemene i god tid før de går ned. Det kjennes betryggende å vite at vi nå har et slikt system på plass hos oss, sier Grønnesby.

En styrket sikkerhet og infrastruktur gir Mo Industripark og kundene en tryggere, smartere og mer stabil IT – hverdag.

______________________________

Mo Industripark (MIP) er det ledende industrielle miljøet i Nord-Norge, og rommer 108 bedrifter med til sammen 2340 ansatte (tall fra juni 2015). I 2015 omsatte MIP for sju milliarder kroner. Ca. 25 prosent av all eksport fra Nordland fylke kommer fra Mo Industripark.

______________________________

Få en gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000400 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold