Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


Da Corponor var på flyttefot, lot de datarommet stå igjen

12. oktober 2017

Da Corponor flyttet inn i splitter nye lokaler, var det tid for å gjøre noen endringer.

— Vi hadde alt på en gammel lokal server. Systemet fungerte for så vidt, men det er jo alltid en fare for at noe kan skje som vil gjøre uopprettelig skade. I tillegg tok den veldig mye plass, og krevde backup og service. Så da vi skulle flytte inn i nye lokaler, bestemte vi oss for at den gamle serveren skulle bli igjen, sier salgs- og markedssjef Lars Henrik Lauritzen.

Opp i skyen

Corponor kontaktet iTet, og ble raskt overbevist om at løsningen lå i skyen.

— Vi fikk en god gjennomgang av iTet, og de gjorde oss trygge på at det å flytte alt over i skyen var det rette. De guidet oss gjennom hele prosessen, og ga oss en bra innføring og en god brukeropplæring på de nye systemene denne flyttingen førte med seg, sier Lauritzen.

Corponor benytter Office 365 som et av sine hovedverktøy. Dette gir dem muligheten til å samhandle på en mer effektiv måte gjennom epost, SharePoint, OneDrive og Delve.

Ved å benytte disse verktøyene, kan de ansatte arbeide samtidig i dokumenter, se hvilke dokumenter som er viktige for den enkelte, og hvilke dokumenter kollegene arbeider med.

— Med Office 365 har man all informasjon man trenger tilgjengelig overalt, og til en hver tid. Det gjør det mye enklere å finne fram til dokumenter man selv har jobbet med, og også dokumenter kolleger har jobbet med, sier Laurizen.

Digitale post it-lapper

Office 365 gir Corponor muligheten til å benytte alle skybaserte tjenester Microsoft leverer. Blant annet epost med Exchange Online, dokumenthåndtering med Sharepoint Online og OneDrive, og en rekke andre tjenester og Office-programmer.

— One Note er et verktøy jeg bruker mye. For meg er dette et veldig enkelt og snedig system. Jeg jobber mye med bilder og tegninger i dokumentene jeg lager, og her er One Note veldig brukervennlig og bra. Jeg liker å kalle det digitale post it-lapper, sier Lauritzen.

Office 365 gir Lauritzen og kollegene et mer effektivt arbeidsverktøy, med stadige muligheter for mer.

— Office 365 har utrolig mange funksjoner, og det er mulig å lære seg nye bruksområder hele veien. Og skulle det være noe man lurer på, er iTet på ballen med én gang, sier Lauritzen.

Ved å benytte Sharepoint Online kan Corponor samarbeide på dokumenter i sanntid, opprette og organisere dokumenter slik det passer for dem eller dele dokumenter ut til andre. Videre kan de også se hvilke dokumenter de har jobbet med nylig eller dokumenter som kollegene har jobbet med nylig på en oversiktlig måte med Microsoft Delve.

Det er også innebygget redundans i dataene som er lagret, enten det gjelder epost eller data laget i Sharepoint/Onedrive i tilfelle svikt i et av datasentrene.

— Betydelig aktør

Corponor ble etablert i 1994, og har vært en betydelig aktør i boligmarkedet i Bodø siden oppstarten. I dag driver Corponor med prosjektutvikling og prosjektledelse innen eiendom, og er blant de største utviklere av boliger i Bodø.

Gjennom mange år, har de opparbeidet seg betydelig kompetanse på prosjektutvikling av bolig- og næringseiendommer. Corponor gjennomfører prosjektene fra «A til Å,» det vil si fra råtomt til innflytningsklare boliger.

Av gjennomførte prosjekter i Bodø finner vi Bremnes Panorama, Bryggerikvartalet, Badeparken, Bodø Panorama og Bodøsjøen Park med til sammen over 1.000 boliger. I tillegg har Corponor rundt 1.000 boliger under planlegging og oppføring. De står også bak større næringsbygg som Bodø Storsenter på Stormyra, og Central Atrium i Bodø sentrum.

Få en gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000400 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold