Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.


Azure Reservasjoner og Hybrid Benefit

20. November 2019

Skrevet av Lisensrådgiver, Christian Radmacher

Hva er Reservasjoner og Hybrid Benefit?

Azure Reservasjoner er en annen måte å kjøpe virtuelle maskiner på. I motsetning til den «tradisjonelle» måten der man kjøper en spesifikk virtuell maskin og betaler på timesbasis, gir Azure Reservasjoner muligheten til å betale for driften av serveren ett eller tre år frem i tid. Dette sparer bedrifter for penger samt at det øker fleksibiliteten betydelig.

Hybrid Benefit kommer i tillegg til reservasjonene og er på en måte et fordelsprogram fra Microsoft som lar deg bruke dine eksisterende lisenser, for eksempel Windows Server, i forbindelse med kjøp av Azure Reservasjoner.

 

Hvordan fungerer Reservasjoner og Hybrid Benefit?

Reservasjoner kjøpes direkte i Azure Portalen og varer ett eller tre år frem i tid. Ved kjøp av reservasjoner dekkes kostnadene for drift av den virtuelle maskinen. Ved å benytte seg av Azure Hybrid Benefit dekkes lisenskostnadene knyttet til drift av virtuelle maskiner gjennom å bruke kundens eksisterende lisenser.

I det tilfelle der en virtuell maskin slåes av i perioder, vil reservasjonen automatisk bli tildelt en annen virtuell maskin med de samme egenskapene. Microsoft regner ut at en måned gjennomsnittlig består av 730 timer når dem estimerer forbruksprisen for virtuelle maskiner. Med utgangspunkt i dette kan man estimere når en reservasjon vil definitivt lønne seg for bedriften. Som et eksempel kan vi se på en vanlig virtuell maskin av Typen D2. Kostnaden for å drive denne virtuelle maskinen med forbruksmodellen i et år ligger på rundt kr 15 000. Reservasjonen for samme type virtuell maskin i ett år koster rundt kr 12 000, for tre år koster det rundt kr 31 000. For å spare penger på reservasjoner må den virtuelle maskinen minst kjøre 581 timer i måneden for den ettårige reservasjonen og 498 timer i måneden for den treårige reservasjonen.

NB! Prisen for lagringstransaksjonene dekkes ikke av reservasjoner og faktureres kunden fortløpende.

 

Hva er fordelen med dette?

Azure Reservasjoner gir i tillegg til en betydelig kostbesparelse også store fordeler med tanke på fleksibilitet.
Fleksibiliteten til reservasjonen er unik i seg selv. Her har kunden muligheten å tilordne, endre og kansellere reservasjonene når som helst.

Eksisterende eller nykjøpte reservasjoner kan til enhver tid tilordnes enten hele organisasjonen eller bare enkelte avdelinger i organisasjonen, alt ettersom behovet endres. Det samme gjelder for endringer av selve reservasjoner, med andre ord konfigurasjonen. Her er det mulig å endre reservasjonen slik at den passer behovene best, det vil si at kunden har muligheten å bytte til en større eller mindre virtuell maskin innenfor samme typen. Ved nedgradering vil differansen i verdien av den resterende reservasjonen godskrevet og trukket fra prisen til den nye reservasjonen. Skulle kunden, som følge av endringer i organisasjonen, ha behov for å kansellere reservasjonen kan det gjøres til enhver tid i reservasjonsperioden. Verdien av den resterende reservasjonsperioden vil blir godskrevet og så trukket fra prisen for en eventuell ny reservasjon i framtid. Ved kanselleringer er det viktig å huske at Microsoft har satt en grense på kr 430 000 i løpet av en tolvmåneders periode.

Priskalkulatoren til Microsoft Azure lar deg sjekke hvor mye penger dere kan spare ved å reservere virtuelle maskiner. Klikk deg inn på https://azure.microsoft.com/nb-no/pricing/calculator/ for å finne ut hva dere kan spare i dag.

 

Få en gjennomgang av dine IT-løsninger!

Vi gir deg forslag på hvordan du kan flytte dine data til en skyløsning som er smartere og enklere enn dagens tradisjonelle IT-løsninger.

Kontakt oss på 40000400 eller fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale. Les mer om hvordan din data blir håndtert under våre personvernvilkår.

Relatert innhold